illusion banner 3

Business Central software en apps van Microsoft Dynamics

Sinds 1996 implementeert Offimac de bedrijfssoftware van Microsoft. Deze software heette toen nog Navision. En apps waren toen nog onbekend. Maar dankzij haar lange historiek met Navision is Offimac vandaag 1 van de meest ervaren Microsoft Business Central partners in België. Naast veel ervaring beschikt Offimac ook over veel sectorspecifieke oplossingen voor Business Central. En deze sectorspecifieke extensies zijn kant-en-klaar. Zodat klanten ook snel een oplossing op maat van hun sector kunnen krijgen. En dus ook snel de vruchten van hun automatisering zien. Dus voor kwalitatieve Business Central software en apps zit u zeer goed bij Offimac!

illusion picture 2

Microsoft is met Business Central marktleider in bedrijfssoftware en apps voor KMO en MKB

Het Deense softwarehuis Navision werd in 2002 opgekocht door Microsoft en omgevormd tot Microsoft Dynamics. Onder Microsoft groeide Dynamics NAV uit tot een wereldwijde marktleider. Het is een zeer succesvolle bedrijfssoftware met meer dan 160.000 klanten in 195 landen. En vandaag heet dit pakket niet meer NAV of Navision, maar Business Central.

Maar Microsoft Dynamics NAV werd in oktober 2018 hernoemd in Microsoft Dynamics 365 Business Central.

En Business Central is daardoor dus ook meteen marktleider in bedrijfssoftware voor kleine en middelgrote ondernemingen. Want het omvatte alle vroegere NAV-klanten. En door een cloud- en een lokale versie wint dit pakket ook veel nieuwe klanten bij. Zowel binnen de bestaande doelgroepen als bij startende ondernemingen. Want veel bedrijven willen vanuit Office 365 doorgroeien naar andere bedrijfssoftware. 

Bij Offimac vindt u naast standaard software ook extra kant-en-klare sectormodules op Business Central voor onder andere de bouw, installatie, verhuur, services, HRM en vele andere sectoren. U kan dus ook heel makkelijk het systeem helemaal op uw maat laten inrichten. Zoals dat ook bij Dynamics NAV al kon.

Business Central software en apps automatiseren elke afdeling van uw bedrijf

Dit pakket richt zicht tot kleine en middelgrote bedrijven van 1 tot 250 gebruikers. Het is software die zowat alle afdelingen kan aansturen, van verkoop tot boekhouding. Het voordeel hiervan is dat medewerkers slechts 1 pakket hoeven aan te leren en zeer snel vertrouwd zijn met de software. Bovendien lijkt Business Central heel erg op Microsoft Office.

De grote troeven van deze software zijn gebruiksvriendelijkheid, herkenbaarheid, productiviteit en rapportering. En de software kan zowel op servers in uw bedrijf als in de cloud geïnstalleerd worden. 

Business Central omvat onder meer modules voor volgende afdelingen:

 

illusion picture 4
 • CRM
 • Marketing
 • Verkoop
 • Aankoop
 • Magazijnen
 • Supply Chain
 • Jobs
 • Boekhouding
 • Productie (optioneel)
 • WMS (optioneel)
 • Services (optioneel)
 • Sterke rapportering
 • Heel veel software is standaard
 • Sectorspecifieke toevoegingen
 • Maatwerk kan ook nog atlijd

U kan uw systeem modulair samenstellen. En u kan kiezen uit een ruime selectie aan standaardmodules al naargelang de afdelingen die u heeft.

Zo kan u starten met 1 of enkele modules en naderhand uitbreiden. Bovenop deze standaardmodules kan u ook nog steeds extra apps of aanpassingen laten aanbrengen. Of wat maatwerk laten maken bijvoorbeeld. Onze oplossing is een flexibel systeem dat u helemaal volgens uw wens, tempo en budget kan inrichten.

Bovendien is het erg moderne en mobiele software die werkt op elk toestel. En dat is ook erg handig. Want moderne bedrijven zijn mobiel en werken zowel in de productiehal, thuis als onderweg graag met hun softwarepakket. 

Integratie met Microsoft Office verzekerd

Microsoft Dynamics Business Central is perfect geïntegreerd met Microsoft Excel, Word en Outlook. En dat zorgt voor een zeer herkenbare software. Deze integratie maakt het pakket ook zeer gebruiksvriendelijk. Want bijna iedereen gebruikt dagelijks Microsoft Office. En iedereen zal daardoor ook snel met Business Central vertrouwd zijn. Want werken met Microsoft producten is zeer aangenaam. Omdat Microsoft veel aandacht besteedt aan een goede gebruikerservaring.

De productiviteit van uw medewerkers staat centraal in heel het pakket. Want gebruikers moeten data slechts 1 maal ingeven. En het systeem zorgt voor een verdere verspreiding van de informatie naar andere modules. Klanten moeten nog slechts 1 klantenbestand up-to-date te houden. En iedereen binnen uw bedrijf kan er dankbaar gebruik van maken. Want hierdoor kan u ook meer rendement en efficiëntie in hun bedrijf realiseren. En uiteraard snel uw investering terugverdienen. Medewerkers moesten minder tijd steken in gegevens ingeven. En zij kunnen zich concentreren op meer productieve taken ten behoeve van klanten.

Rapportering is een ander sterk pluspunt. Er zitten meer dan 100 standaardlijsten in de software. Maar iedere gebruiker kan voor zichzelf heel makkelijk nog meer lijstjes en overzichten maken. En haast alle data kan ook steeds naar Excel overgezet worden. Zodat men daarin ook grafieken kon aanmaken die men in Excel al gewoon was. En er zijn ook nog de extra krachtige rapporteringstools die Microsoft Dynamics met Power BI aanbiedt. Want op die manier kan iedere specifieke gebruiker de juiste rapportering op zijn/haar maat maken.

 

Cloud, lokaal, standaard, extra apps, maatwerk … Business Central is een zeer flexibele oplossing

Zoals het moderne software past kan dit pakket op servers in het bedrijf geïnstalleerd worden. En u kan Business Central ook helemaal vanuit de cloud gebruiken. Organisaties konden klein beginnen met enkele gebruikers of zelfs maar enkele afdelingen. En later doorgroeien naar meer. Ook dat is mogelijk. Want Microsoft wil klanten laten groeien zoals zij het wensen.

Vindt u niet alles wat u zoekt standaard in de software? Geen probleem. Er zijn duizenden add-ons en apps van partners zoals Offimac die kant-en-klaar zijn voor vele zeer specifieke sectoren. Offimac heeft zo onder meer oplossingen voor bouw, installatie, verhuur en services. Daarnaast is het ook nog steeds mogelijk wat maatwerk te laten aanbrengen bovenop al de standaarden. Zodat iedere klant kan komen tot de gewenste samenstelling van Business Central. 

Met Business Central software krijgt u kwaliteit, innovatie en toekomstzekerheid

Met de Business Central software krijgt uw bedrijf voorsprong. Zowel zakelijk als technologisch. Want Microsoft investeert continu in nieuwe technologie. Het heeft veel financiële middelen. En een sterk toekomstplan.

Microsoft wil de beste bedrijfssoftware zijn. En met meer dan 160.000 klanten in 195 landen is Microsoft Dynamics 365 Business Central een zeer stabiele, vaste waarde. Deze grote klantenbasis garandeert stabiliteit. Zij zorgt er voor dat klanten digitale zekerheid krijgen, en dat Microsoft ook blijft investeren voor de lange termijn. En dat biedt grote voordelen voor klanten.

Business Central software werkt bovendien ook zeer goed samen met andere Microsoft toepassingen zoals SharePoint, PowerBI, PowerApps en nog andere software. En Microsoft zorgt ook voor de integratie van al deze toepassingen. Zodat klanten efficiënte ICT-systemen krijgen. En dat bedrijven digitaal ambitieus en succesvol kunnen zijn. Zonder limieten.

Dus waarom zou u nog twijfelen over Microsoft Dynamics 365 Business Central software voor uw branche? Het is gewoon de beste oplossing!

Er zijn 2 versies van dit systeem verkrijgbaar: er is online en er is on-premise

Zeer veel ondernemingen van klein tot groot gebruiken dagelijks Microsoft Office of Office 365. En waarschijnlijk dat u zelf ook iedere dag Microsoft Outlook, Word of Excel gebruikt. Want Office is zowat de meest verkochte software wereldwijd.

Microsoft wil u hetzelfde gebruiksgemak als van Office 365 bieden voor uw bedrijfssoftware. Want zij wil klanten helpen om vanuit Office 365 door te groeien naar bedrijfssoftware die afdelingen ondersteunt met nieuwe functionaliteiten. En dit alles op dezelfde zeer vertrouwde en herkenbare manier van Office 365. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een eigen boekhoudpakket.

Business Central bestaat in 2 versies: een online versie en een on-premise versie.

De online versie van Business Central: deze werkt enkel in de cloud

De cloud software draait enkel op de Azure cloud servers van Microsoft. Het is gestandaardiseerde software die vooraf ingericht is, waardoor de doorstart vanuit Office 365 ook makkelijk is. Deze versie mikt heel erg op startende en kleine ondernemingen. En ook op de jongere generatie waarvoor digitaal heel normaal is. Want kunnen werken met smartphone, cloud en apps is wat deze generatie verwacht. Binnen deze versie vindt u dus tal van modules zoals voor CRM, marketing, boekhouding en nog veel meer. Business Central online is beschikbaar in enkele formules. Maar het uitgangspunt van deze versie blijft het gebruiken van de beschikbare standaardsoftware die er is, dus zonder maatwerk of extensies.

En wie nog meer functies of wat maatwerk wil, kan ook (beter) overschakelen naar een on-premise versie. Want die versie biedt meer flexibiliteit en mogelijkheden tot aanpassingen. In de volgende paragraaf leest u er meer over.

 

De on-premise versie: deze werkt overal, zowel in de cloud of op eigen servers als u wil

Business Central on-premise is eigenlijk de versie 2019 van Microsoft Dynamics NAV. Het is een pakket met een lange geschiedenis en stevige klantenbasis. Want NAV heeft al 160.000 klanten in 195 landen. Daardoor is het ook een de facto marktstandaard voor kleine en middelgrote ondernemingen. Omdat deze software ook veel sectorspecifieke add-ons heeft, blijft deze software ook sterk groeien.

Deze versie Business Central on-premise vermindert uw administratie, verbetert uw processen en helpt u kosten besparen. Het is een platform waarop alle afdelingen met elkaar samenwerken. Zodat informatie sneller doorstroomt en mensen geen nodeloos dubbelwerk moeten doen. Informatie moet slechts 1 maal ingegeven worden. En daardoor krijgen uw medewerkers meer tijd voor klanten. Met Business Central on-premise beschikt u over een software die uw efficiëntie verbetert. En er voor zorgt dat u kort op de bal kunt spelen!

U kan uw systeem modulair samenstellen. Zo kan u kiezen uit een groot aanbod aan standaardsoftware, apps, add-ons en extensies. En als u ook wat maatwerk wil kan dat. Want Business Central on-premise is een zeer flexibel systeem dat u helemaal volgens uw wens kan inrichten.

Ook niet onbelangrijk is dat deze versie zowel in de cloud als op lokale servers kan geïnstalleerd. Want een zeer grote groep van klanten wil lokale servers. En volgens internationale studies zal dit aantal zeker nog blijven toenemen.

Deze bedrijfssoftware is technisch heel sterk en integreert met tal van andere software

Microsoft is één van de grootste softwarebouwers wereldwijd. Het investeert het meest van heel de sector in bedrijfssoftware voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het heeft zeer veel financiële middelen en zorgt voor integratie met al zijn producten. Innovatie is verzekerd. Want Microsoft staat garant voor innovatie, maar ook continuïteit, groei en evolutie. 

Dynamics 365 Business Central is een zeer sterk technologisch product. En de bijkomende grote troef is dat het vlot integreert met andere software. Want software en apps moeten samenwerken. Zodat klanten er het maximale uit kunnen halen. Bovendien zijn we er zeker van dat er in de toekomst nog meer technologie zal komen. En ook die technologie met de bestaande bedrijfssoftware kunnen samenwerken.

Om vele redenen zijn we er van overtuigd dat Microsoft de beste keuze inzake bedrijfssoftware voor KMO is. Niet alleen omdat we 1 van de eerste Microsoft partners in België zijn. Ook omdat Microsoft een sterke speler met sterke oplossingen is. En wat vooral belangrijk is voor ons, is dat Microsoft zorgt voor continuïteit, innovatie en bedrijfszekerheid voor onze klanten. En lange termijn bedrijfszekerheid, dat is wat klanten verwachten van hun investeringen in software en apps. 

Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de integratiemogelijkheden die Microsoft voor haar bedrijfssoftware biedt: 

De toegevoegde waarde van Offimac? Ervaring en sectormodules voor Business Central.

Software implementeren vereist kennis, kunde en ervaring. Want het gaat niet alleen over software. Het gaat er ook om uw business te kennen en te weten hoe deze zo efficiënt mogelijk aangestuurd kan worden. En net dat onderscheidt een ervaren partner zoals Offimac. Want wij hebben die kennis en ervaring. En we hebben tal van sectorspecifieke modules voor Business Central. Dus voor goede Business Central software van een goede partner moet u bij ons zijn.

Weten wat Microsoft Dynamics 365 Business Central software voor uw bedrijf of branche kan betekenen? Bel ons of contacteer ons voor meer info! En maak hier kennis met enkele van onze kant-en-klare extensies en apps.